rajasthan general knowledge in hindi

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Rajasthan GK Questions with Answers.

1) Where is Rana Pratap Sagar power project?

ans. Rawat bhata Kota


2) Who wrote defining moments?

ans. Rajendra Shekhar

3) First private sector medical college of Rajasthan?

ans. MGNIMS (mahatma Gandhi Medical College, Jaipur)


4) State animal of rajasthan?


ans. Chinkara

5) In which district in Rajasthan, there is maximum density of people?

ans. Ajmer

6) Ghaghar river in its peak, touches which city in Northern Rajasthan?

ans. Anupgarh

7) Choti Teej is celebrated in which month?
ans. Shravan


8) Who is called gandhi of Bangad?
ans. Bholilal Pandya


9) Who was primeminister of the big Rajasthan ?

ans. Hiralal Shashtri


10) Which chinese traveller visited Bhinmal?
ans. Huenseng

11) Where did Jasnathi tribe originate ?
Ans. Bikaner


12) Where are marble statues made in maximum?

Ans. Jaipur

Enter your email address:for Gk and Job News


अपने मेल बॉक्‍स में फ्री रोजगार समाचार के लिए अपना ईमेल Subscribe करें
Rajasthan History, Rajasthan Economy, Rajasthan Polity, Geography of Rajasthan, Rajasthan Books and Authors, Rajasthan Awards and Honours, Rajasthan Miscellaneous, Rajasthan General Knowledge Quiz, Rajasthan Current GK, Rajasthan currentgk, Rajasthan General Knowledges, Rajasthan Current Affairs,

About Rajasthan Click Here

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

http://recruitment4yo.blogspot.in/p/join-by-mail-all-info.html

Popular Posts