Osmania University MBA July 2011 Exam Results Announced

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Osmania University (OU) has published M.B.A. (Master of Business Administration) Examination Results 2011. Osmania University MBA Examination Result announced on 26th December, 2011. The exams were held in the month of July 2011. To get more information about the result, student can visit University's official website : http://www.osmania.ac.in/.

Osmania University (informally OU, or Osmania) is a public university located in Hyderabad, Andhra Pradesh, India. It is one of the oldest modern universities in India. It is the first Indian University to have Urdu and Indian regional language as medium of instruction. It has been accredited with an “A+” grade by National Assessment and Accreditation Council (NAAC). The OU is one of the largest university systems in the subcontinent with over 300,000 students on its various campuses and affiliated colleges. It is particularly well known for its Arts, Sciences, Commerce, Engineering and Technology departments. Its faculty of management is considered as one of the best management institutions under the university system. Osmania Medical College was once part of the same university system. It is now transferred under the supervision of NTR University of Health Sciences.

Date of Results Declaration :
December 26, 2011

Category of Exam :
MBA (Master of Business Administration) Examination July 2011.

Where to go for Results :
http://www.osmania.ac.in/

Contact Address :
Osmania University
Hyderabad - 500 007
Andhra Pradesh

Osmania University Result of MBA Exam July 2011 :
http://www.schools9.com/oumba2612.htm
www.osmania.ac.in/ou/res07/20111288.jsp
http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Bharathidasan University BEd & MEd CDE Exam November 2011 Results Out

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif


Bharathidasan University (BDU) is a university in the city of Tiruchirapalli, Tamil Nadu state, India. It has affiliated colleges in districts of the state, including Nagapattinam, Perambalur, Pudukkottai, Thanjavur, Tiruvarur and Tiruchirapalli. It is a recognised university, supported by the University Grants Commission of India. All major faculties of science and arts are represented. The University has totally 4 Faculties, 16 Schools, 34 Departments and 11 Specialized Research Centres. There are 195 faculty members catering to 2372 students and scholars in the University. The University Departments/Schools are offering 177 programmes including 40 PG programmes in M.A., M.Sc. and M.Tech. The University endeavours to be true to such a vision by creating in the region a brave new world of academic innovation for social change"(NAAC, - 2005, p.69). The year 2006-07 is the Silver Jubilee year for this great and vibrant University.

Date of Results Declaration :December 26, 2011

Category of Exam :
B.Ed and M.Ed (CDE) Examination November 2011.

Where to go for Results :
http://www.bdu.ac.in/

General Knowledge Today, gk india, current gk 2012

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
1. राजस्थान का राज्य खेल है।

- बास्केटबॉल

2. पहली राजस्थानी फिल्म कौनसी है।

- नजरानो

3. राजस्थान में प्रथम परमवीर चक्र किसे दिया गया।

- हवलदार मेजर पीरू सिंह (1948, झुंझुनूं)

4. एशिया का सर्वश्रेष्ठ पुलिस स्टेशन चुना गया।

- जयपुर का विधायकपुरी

5. सीबीएसई का मुख्यालय कहां है।

- नई दिल्ली में

6. राज्य सभा के सदस्यों का कार्यकाल होता है।

- छह वर्ष

7. आनंदमठ के रचयिता हैं।

- बंकिम चंद्र

8. महानरेगा के वर्ष 2009-10 के राष्ट्रीय पुरस्कारों में राजस्थान की किन दो पंचायतों का चयन किया गया है।

- भीलवाड़ा जिले की आसींद पंचायत समिति की रामपुरा व बांसवाड़ा जिले के कुशलगढ़ पंचायत समिति की बड़वास छोटी ग्राम पंचायत

9. सलेमाबाद में किस संप्रदाय की प्रधान पीठ है।

- निम्बार्क

10. भारत में सबसे पुरानी तेल रिफाइनरी कहां स्थित है।

- असम

11. मिस्र में नील नदी पर कौनसा बांध है।

- आसवान

12. नेशनल इंडियन मिल्रिटी कॉलेज स्थित है।

- देहरादून

13. बाबरनामा किस भाषा में लिखा गया।

- तुर्की

14. हम्मीर महाकाव्य के रचयिता हैं।

- नयनचंद्र सूरि

15. राष्ट्रीय अनुसूचित जाति आयोग के अध्यक्ष हैं।

-पीएल पूनियां

16. राजस्थान के हरमाड़ा क्षेत्र की किस महिला को कल्पना चावला अवार्ड दिया गया।

- सरपंच नौरती देवी को

17. राजस्थान में पहली विधान सभा के अध्यक्ष कौन थे।

- नरोत्तमलाल जोशी (झुंझुनूं से निर्वाचित)

18. पाकिस्तान का राष्ट्रीय खेल कौनसा है।

- हॉकी

19. भारत में पहला नोबल पुरस्कार किसे मिले।

- रविंद्रनाथ टैगोर को

20. सर्वप्रथम लोकायुक्त संस्था की स्थापना किस प्रदेश ने की।

- महाराष्ट्र
 

General Knowledge Today, gk india, current gk 2012

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
1. भारत में पहली मेट्रो ट्रेन शुरू हुई।

-कोलकाता,1984 में

2. दुनिया का सबसे बड़ा ज्वालामुखी कहां है।

-अमेरिका के यनोस्टोन प्रांत के नेशनल पार्क में

3. पहली बार रेडियो कार्यक्रम किसके द्वारा प्रस्तुत किया गया।

- 1923 में बॉम्बे के रेडियो क्लब द्वारा

4. सद्दाम हुसैन द्वारा लिखा गया प्रेम कथा आधारित उपन्यास है।

- जबीबा एंड द किंग

5. लेनिन का शव 86 साल से कहां सुरक्षित है।

-मॉस्को के म्यूजियम में

6. वर्ष 2011 में ग्रैंड स्लेम टेनिस टूर्नामेंट ऑस्ट्रेलियन ओपन जीता है।

-बेल्जियम की किम क्लाइस्टर्स

7. राजस्थान में लागू की गई सबला योजना किससे संबंधित है।

- बालिका सशक्तिकरण से

8. राजस्थान की भाषा के लिए राजस्थानी शब्द का प्रयोग सर्वप्रथम किसने किया।

- जार्ज अब्राहम ग्रियर्सन

9. वर्ष 2011 फिल्म फेयर अवार्ड के लिए सर्वश्रेष्ठ अभिनेता व अभिनेत्री घोषित किया गया है।

- शाहरुख खान व काजोल

10. भारतीय संविधान में कुल अनुच्छेद हैं।

- 395

11. शेखावाटी के गांधी किसे कहा जाता है।

- बद्रीनारायण सोढाणी को

12. लीलटांस पुरस्तक के रचयिता हैं।

- कन्हैया लाल सेठिया

13. ऊंट श्रंगार का वर्णन किस गीत में किया जाता है।

- गोरबंद

14. राजस्थान का खजुराहो कहा जाता है।

- किराडू का मंदिर (बाडमेर)

15. राजस्थान का राज्य नृत्य कौनसा है।

- घूमर

16. राष्ट्रपति अपना त्याग पत्र किसे सौंपते हैं।

- उपराष्ट्रपति को

17. राज्य सभा का पदेन सभापति कौन होता है।

- उपराष्ट्रपति

18. वर्तमान में भारत के नागरिकों को कितने मौलिक अधिकार हैं।

-छह

19. दुनिया का सबसे बड़ा रेल जंक्शन कहां है।

- शिकागो

20. करमा कग्यू बौद्ध पंथ के मुखिया व सत्रहवें करमापा कौन हैं।

- उग्येन त्रिनले दोरजे

Various Job Opening in HSSC 2011-12 | hssc.gov.in

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Haryana Staff Selection Commission (HSSC) Applications in prescribed format along with required documents are invited from eligible candidates for recruitment to the following posts.


Job Details:

  • Patwari : 1002 posts in Land Records, Pay Scale : Rs.5200-20200 grade pay Rs.2400, Age : 17-40 years
  • Sub Inspector (General Line) : 120 posts in Registrar Cooperative Societies, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs.1900, Age : 17-40 years
  • Sub Inspector (Audit) : 66 posts in Registrar Cooperative Societies, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs.1900, Age : 17-40 years
  • Field Inspector (Store) : 99 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Technical Officer (Storage) : 02 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600,Age : 18-40 years
  • Accountant Gr. C : 36 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Manager Rice Mills : 06 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 18-40 years
  • Programmer/ AGM Programming : 06 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 4200, Age : 18-40 years
  • Marketing Officer : 06 posts in Hafed, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 18-40 years
  • Draftsman : 01 post in Hafed, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 18-40 years
  • Analyst : 11 posts in HPGCL, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2900, Age : 18-40 years
  • Assistant : 30 posts in HSIIDCL, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 18-40 years
  • Stenographer Gr. II : 30 posts in HSIIDCL, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Traces : 145 posts in Irrigation Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2000, Age : 17-40 years
  • Accounts Clerk : 23 posts in Irrigation Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 17-40 years
  • Sub Divisional Clerk : 37 posts in Irrigation Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2000, Age : 17-40 years
  • Stage Performer Gr. II : 145 posts in Information, Public Relations & Cultural Affairs Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 17-40 years
  • Artist : 01 post in Information, Public Relations & Cultural Affairs Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Photographer : 01 posts in Information, Public Relations & Cultural Affairs Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200 plus Rs.100 Spl. pay, Age : 17-40 years
  • Fitter : 01 posts in Information, Public Relations & Cultural Affairs Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 17-40 years
  • Motor Mechanic : 01 posts in Information, Public Relations & Cultural Affairs Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 17-40 years
  • Junior Engineer (Civil) : 14 posts in Town & Country Planning Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600s, Age : 17-40 years
  • Tracer : 07 posts in Town & Country Planning Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 17-40 years
  • Assistant Draftsman : 05 posts in Town & Country Planning Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 17-40 years
  • Senior Braille Teacher : 01 post in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years
  • Junior Braille Teacher : 03 posts in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years
  • Braille Teacher-cum-Typing Instructor : 01 post in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years
  • Music Teacher : 02 posts in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years
  • Math Teacher : 01 post in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years
  • Investigator : 16 posts in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200 plus, Age : 17-40 years
  • Braille Clerk : 02 posts in Social Justice & Empowerment Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 17-40 years
  • Store Keeper : 20 posts in Industrial Training Institute Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3200 , Age : 17-40 years
  • Assistant Project Officer : 01 post in Renewable Energy Department, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Statistical Assistant : 02 posts in Welfare of SC & Backward Classes, Pay Scale : Rs. 9300 – 34800 grade pay Rs.3300 , Age : 17-40 years
  • Clerk : 24 posts in Rajya Sainik Board, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 25 – 50  years
  • Diesel Pump Clerk : 40 posts in Transport Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 17-40 years
  • Ticket Verifier : 04 posts in Transport Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 18-40 years
  • Assistant Cashier : 02 posts in Transport Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 18-40 years
  • Station Supervisor : 01 post in Transport Department, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 18-40 years
  • Chief Inspector : 01 post in Transport Department, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3200 plus Rs.100 Spl. Pay, Age : 18-40 years
  • Inspector : 10 posts in Transport Department, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 18-40 years
  • Sub-Inspector : 15 posts in Transport Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Store Keeper : 01 post in Transport Department, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 18-40 years
  • Assistant Store Keeper : 01 post in Transport Department, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 18-40 years
  • Manager : 06 posts in State Warehousing Corporation, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 4000, Age : 25-40 years
  • Godown Keeper : 06 posts in State Warehousing Corporation, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 18-40 years
  • Technical Assistant : 07 posts in State Warehousing Corporation, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 18-40 years
  • Manager Gr.III : 01 post in State Warehousing Corporation, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 21-40 years
  • Assistant : 01 post in State Warehousing Corporation, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 18-40 years
  • Store Keeper : 01 post in Civil Aviation, Pay Scale : Rs. 5200 – 20200 grade pay Rs. 1900, Age : 17-40 years
  • Seed Certification Officer : 01 post in Seed Certification Agency, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 4000, Age : 18-40 years
  • Divisional / Revenue Accountant : 03 posts in Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 18-40 years
  • Shift Attendant : 03 posts in Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Junior Engineer (Electrical) : 72 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3800, Age : 18-40 years
  • Junior Engineer (Civil) : 12 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3800, Age : 18-40 years
  • Upper Divisional Clerk (Field Cadre/ Head Office) : 145 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2900, Age : 18-40 years
  • Lower Divisional Clerk (Field Cadre/ Head Office) : 437 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Assistant Store Keeper : 145 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Store Munshi : 04 posts in Uttar/ Dakshin Haryana Bijli Vitran Nigam, Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 18-40 years
  • Statistical Assistant : 08 posts in Employment Department, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Assistant Archivist : 02 posts in Haryana State Archives, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Dietician : 01 posts in ESI, Health Care, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs.4000, Age : 17-40 years
  • Staff Nurse : 388 posts in Health Services, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 4200, Age : 17-40 years
  • Junior Statistical Nosologist : 01 post in Health Services, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Statistical Assistant : 09 posts in Health Services, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3300, Age : 17-40 years
  • Multipurpose Health worker (Male) : 560 posts in Health Services (Malaria), Pay Scale : Rs.5200 – 20200 grade pay Rs. 2400, Age : 17-40 years
  • Assistant Draftsman (Civil) : 83 posts in PHED Haryana, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3200, Age : 17-40 years
  • Junior Engineer (Civil) : 109 posts in PWD, Pay Scale : Rs.9300 – 34800 grade pay Rs. 3600, Age : 17-40 years

How to apply :

Application forms complete in all respect – only one form should be filled by the candidate – in their own handwriting in capital letters and signed in the specified space should be sent only through Registered Post to the Secretary, Haryana Staff Selection Commission, Bay No 67-70, Sector-2, Panchkula-134151. All the column of the application form should be filled in. The last date is upto 07/01/2012.
Click Here For Advertisement Details:

MP Power Transmission Accounts Trainee and Director vacancy Dec-2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
M.P. Power Transmission Company Limited (MPTRANSCO - MPPTCL)
Block No. 2, Shakti Bhawan, PO Vidyut Nagar, Rampur, Jabalpur (MP) 482008

Advertisement for recruitment in the cadre of Dy. Director & Accounts Officers in MP Power Transmission Company Limited 

MP Power Transmission Co. Ltd  (MPPTCL) which is a wholly owned Govt. of Madhya Pradesh Undertaking invites applications from the desirous candidates to fill up the following vacant positions :
  • Dy. Director (Finance & Accounts) (Class-I) : 11 posts
  • Executive Trainee (Accounts) : 28 post, Stipend : Rs.15600/- per month in the training period

Application FeeDemand Draft of Rs. 1000/- (No fee for SC/ST candidates) payable at Jabalpur drawn in favour of the Regional Accounts Officer, MP Power Transmission Co.Ltd., Jabalpur.

How to Apply :  The application in prescribed format complete in all respect with copies of required certificates and Demand Draft shall be submitted to the following address on or before 22/12/2011 :


Additional Secretary, Block No.-2, Shakti Bhawan, Rampur, Jabalpur, 482008  (MP) 

Please view http://www.mptransco.nic.in/Adv-for-the-post-of-ET-A-And-Dy-Dir.pdf for details and application format.

Faculty jobs in NIT Jalandhar Dec-2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Dr.B.R. Ambedkar National Institute of Technology (NIT)
(Deemed University)
G.T. Road, Bye Pass, Jalandhar-144011, Punjab (India)


Dr B R Ambedkar National Institute of Technology, Jalandhar invites applications from qualified Indian Nationals for the faculty positions at the level of Professor, Associate Professors and Assistant professors in the various departments of the Institute :
  • Professor : 14 posts, Pay Scale : Rs.37400-67000 AGP Rs.10000
  • Associate Professor : 34 posts, Pay Scale : Rs.37400-67000 AGP Rs.9000
  • Assistant Professor : 55 posts, Pay Scale : Rs.15600-39100 AGP Rs.6000/-
  • Assistant Professor on contract basis for 3 years in the pay scale of Rs.15600-39100 AGP Rs.6000/-

How to Apply : Application forms in the prescribed format complete in all respects along with photocopies of certificates, list of publications, reprints of publications and a detailed research plan should reach to The Registrar, Dr B R Ambedkar National Institute of Technology, Jalandhar-144011, Punjab, India on or before 15/12/2011.

For more detailed information and application format, please visit http://www.nitj.ac.in/index.php/faculty
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Various jobs in CBSE Dec-2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
CENTRAL BOARD OF SECONDARY EDUCATION (CBSE)
Shiksha Kendra-2, Community Centre, Preet vihar, Delhi - 110092

Online applications are invited from eligible candidates for the following contract posts :
  1. Joint Secretary : 03 posts on deputation
  2. Education Officer/ Head (I&R) : 03 posts on deputation
  3. Deputy Secretary : 03 posts on deputation
  4. Deputy Director (Exams & Reforms) : 01 post
  5. Assistant Secretary : 09 posts
  6. Deputy Financial Advisor : 01 post on deputation
  7. Programmer : 05 posts on deputation
  8. Assistant Public Relation Officer (APRO) : 01 post on deputation
  9. Assistant Vigilance Officer : 01 post on deputation
  10. Accounts Officer : 05 posts
  11. Manager (Language) Vocational : 01 post
  12. Section Officer (Legal) : 02 posts
  13. Section Officer (SGAI) : 01 post
  14. Section Officer : 20 posts on deputation
  15. Proof Reader : 02 posts
  16. Research Assistant : 01 post
  17. Assistant (Sports) : 08 posts
  18. Hindi Assistant : 01 post
  19. Special Assistant : 04 posts On Deputation/ Short term contract
  20. Senior Assistant (Computer) : 02 posts
  21. Record Keeper : 08 posts
  22. Assistant : 20 posts
  23. Junior Assistant : 120 posts
  24. Staff Car Driver : 02 posts

How to Apply : Apply Online at CBSE website to 26/12/2011.

Please visit http://www.cbserod.net.in/vigilance/applyonline.htm for details and online submission of application.
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Various Jobs in MahaTransco Dec-2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Maharashtra State Electricity Transmission Co. Ltd. (MahaTransco)
C -19, E-Block, MSETCL, Prakashganga, Bandra Kurla Complex, Bandra (East), Mumbai - 400051

Maharashtra State Electricity Transmission Co. Ltd., (MahaTransco), the State Transmission utility of Maharashtra and one of the largest transmission utilities in the State, invites applications to fill up the following posts :


  • Chief Security Officer : 01 post
  • Superintending Engineer (Trans) : 05 posts
  • Superintending Engineer (Civil) : 02 posts
  • Head System (IT) : 01 post
  • Revenue Officer : 01 post

How to Apply : Apply Online at Careers and Job Openings section at MahaTransco website http://www.mahatransco.in from 01/12/2011 to 21/12/2011.

For more information and apply Online, please visit , Careers and Job Openings section at MahaTransco website http://www.mahatransco.in .
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

SSC Constables (GD) in CAPF and Rifleman in Assam-Rifles vacancy Dec-2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
STAFF SELECTION COMMISSION (SSC)
Block No.-12, CGO Complex, Lodhi Road, New Delhi - 110003

Recruitment of Constables (GD) in the Border Security Force (BSF), Central Reserve Police Force (CRPF), Central Industrial Security Force (CISF) and Sashastra Seema Bal (SSB) and Indo Tibet Border Police Force (ITBP), and Assam Rifles, 2012

Staff Selection Commission (SSC) invites application for the following 42422 posts of Constables (GD) in BSF, CISF, CRPF, ITBP and SSB and Rifleman in Assam Rifles :
  • Constable (General Duty - GD) - Male : 39574 posts in various states (Assam Rifles - 6060, BSF-10640, CISF-2250, CRPF-10189, SSB-4691, ITBP-5744), Pay Scale : Rs. 5200 - 20200 grade pay Rs.2000, Age : 18-23 years as on 01/08/2011, Qualification : 10th pass or Matriculation or High School
  • Constable (General Duty - GD) - Female : 2848 posts in various states (BSF-2547, CISF-250, CRPF-51), Pay Scale : Rs. 5200-20200 grade pay Rs.2000, Age : 18-23 years as on 01/08/2011, Qualification : 10th pass or Matriculation or High School

Fee Payable : Rs.50/- (No fee for Women/ SC/ST/PH and Ex-Servicemen) by means of Central Recruitment Fee Stamps (CRFS) or SBI Challan or online payment through account with the State Bank of India.

How to Apply : Offline : A candidate must submit his/her application only to the concerned Regional/ Sub Regional Office of the Commission under whose jurisdiction the Centre selected by him / her falls . The addresses are given in the detailed advertisement. The last date of reciept of application is 04/01/2012 (11/01/2012 for the candidates of far-flung areas)

Online - Apply Online at SSC website from 03/12/2011 to 02/01/2012 at SSC websites http://ssconline.nic.in and http://sscregistration.sifyitest.com/
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

HTET 2011 Result

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Haryana Teachers Eligibility Test 2011

The Board has declared the Result of Haryana Teachers Eligibility Test (HTET) 2011. The candidates can view the Result of HTET 2011 Here.

Haryana Board of School Education (HBSE) Bhiwani has announced the schedule for conducting the Haryana Teacher Eligibility Test (HTET). There will be three category of HTET i.e. (i) Teacher for Class I-V (ii) Teacher for Class VI-VIII & (iii) Lecturer for Class IX – XII. Those who possess the requisite education qualification and meet other eligibility criteria they can apply for the first HTET conducted by HBSE. Those who have already qualified State Teachers Eligibility Test (STET) for Masters and Lecturers category they will be eligible to apply for the posts of Teachers/Lecturers. However if a candidates who have already qualified the STET and wants to improve their score they can apply for the HTET 2011. Marks secured in STET/HTET will carry weightage at the time of recruitment. Minimum qualifying marks in HTET for all the three category of Teachers/Lecturers is 60%.

Haryana Teachers Eligibility Test (HTET) 2011


Category 1 – Teacher for Class I-V

Category 2 – Teachers for Class VI-VII

Category 3 – Lecturers for Class IX – XII

Last Date : 12 August 2011

Date of Written Test

Teachers (Category I & II) : 24 September 2011

Lecturer (Category III) : 25 September 2011

Those who wish to apply for HTET 2011 they must submit their application on or before 12 August 2011. Application can be obtained from HBSE Bhiwani as well as District Coordination Centre.

Written Test for Category I & II (Teachers for Class I-V & VI-VIII) & Category III (Lecturers for IX to XII) will be held on 24 September 2011 & 25 September 2011 respectively. Written test for all the category will be of 90 minutes duration and will carry 150 marks. Details of examination scheme and syllabus for examination can be downloaded from the HBSE website.

Admit Card for appearing in HTET will be sent by HBSE Bhiwani to all the eligible candidates. If a candidate does not receive the admit card then he can download the admit card either from the official website of board or they can contact the HBSE office for duplicate admit card.

HBSE Website : www.hbse.nic.in

You can click here for further details regarding the HTET 2011. Sample questions for Lecturers & Teachers test i.e. HTET can be downloaded from the official website.



Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

MAT Admit Card Download AIMA MAT 2011 Admit Card, AIMA December MAT 2011,

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Download AIMA MAT Admit Card 2011

Management Aptitude Test (MAT) Admit card is available on the official website of All India Management Association (AIMA) to download. MAT Admit card download is made available from August 27, 2011 for paper based and computer based test.

AIMA MAT Admit Card is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://www.aima-ind.org/mat_centre.aspx


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

www.icai.nic.in, ICAI Common Proficiency Test (CPT) 2011 Admit Card Download

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Download ICAI Common Proficiency Test (CPT) 2011 Admit Card

The Institute Of Chartered Accountants Of India has Announced the Admit Card for the Examination Common Proficiency Test the Exam is on 18th December, 2011

ICAI CPT 2011 Admit Card is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://icai.nic.in/admit.php


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

BETET Answer key 2011, BETET Solved Paper 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

BETET Answer key, BETET Solved Paper 2011BETET Answer key, BETET Solved Paper 2011BETET Answer key, BETET Solved Paper 2011BETET Answer key, BETET Solved Paper 2011

Bihar TET Admit Card/Hall Ticket 2011, BETET 2011 Admit Card /Call Letter Download

Bihar Teacher Eligibility Test (BETET) 2011 which is conducted by State Council of Educational Research and Training SCERT ,Bihar

Admit Card Will Available From 21 November To 25 November. Bihar TET Exam Admit Cards. Bihar TET Admit Card / Hall Ticket 2011 Download @ educationbihar.in

Admit Card is available online at the main official website of the University.

View this url:

Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Maharashtra SET Result 2011, Maharashtra Set Exam Result 2011, setexam.unipune.ac.in

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Maharashtra SET Result @ setexam.unipune.ac.in

Maharashtra SET Exam 2011 Result Is Declared. Candidates Can Check The SET Result By Entering Name ,Seat No. And Application No. Maharashtra SET Exam, Maharashtra State Eligibility Test for Lectureship (SET) Was Held By University Of Pune.

Result is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://setexam.unipune.ac.in/Result_WithMarks7Aug11/index.html


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Download Admit Card of Bihar Teacher Eligibility Test BETET 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Bihar TET Admit Card/Hall Ticket 2011, BETET 2011 Admit Card /Call Letter Download

Bihar Teacher Eligibility Test (BETET) 2011 which is conducted by State Council of Educational Research and Training SCERT ,Bihar

Admit Card Will Available From 21 November To 25 November. Bihar TET Exam Admit Cards. Bihar TET Admit Card / Hall Ticket 2011 Download @ educationbihar.in

Admit Card is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://educationbihar.in/Content.aspx?PID=8


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Download Admit Card SSC LDC For Data Entry Operator, SSC Data Entry Operator Admit Card 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

SSC Data Entry Operator Admit Card 2011

Staff Selection Commission (SSC) is holding the written test for recruitment of Combined Higher Secondary Level Examination for Data Entry Operator and Lower Division Clerks on 04-12-2011 & 11-12-2011 in two days.

Download Admit Card SSC LDC For Data Entry Operator is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://www.ssc-cr.org/chsl_2011.php


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

SSC Data Entry Operator Admission Certificate Status 2011, ssc.nic.in

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Staff Selection Commission has Announced the Data Entry Operator Admission Certificate Status 2011
ssc data entry operator admission status is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://ssc-cr.org/chsl_2011.php


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Jatiya Kabi Kazi Nazrul Islam University JKKNIU admission test Results 2011, jkkniu.edu.bd

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

JKKNIU UG Admission Test Results 2011-2012

Jatiya Kabi Kazi Nazrul Islam University (JKKNIU) will be publishe admission test results 2011 after admission.

JKKNIU UG Admission Test Results 2011 is available online at the main official website of the University.

View this url:

http://www.jkkniu.edu.bd/admission.php

http://www.jkkniu.edu.bd/doc/Admission%202011-2012.pdf


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Haryana Teacher Eligibility Test (H.T.E.T.) Result 2011-2012, HTET Exam Result 2011, Haryana TET 2011 Result, STET 2011 Result

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Haryana Teacher Eligibility Test (HTET) Result 2011-2012, HTET Exam Result 2011, Haryana TET 2011 Result, STET 2011 ResultHaryana Teacher Eligibility Test (HTET) 2011 Exam Result has been declared by the Haryana Board of School Education. HTET 2011 Exam for Lectureship was conducted on 5th November 2011 and HTET Exam 2011 for Primary (Category 1st) and for Junior High School (Category 2nd) was conducted on 6th November 2011.
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Walk-in-Interview for Graduates and Three year Diploma holders in Air India Air Transport Services Ltd. (AIATSL) - Dec 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Air India Air Transport Services Ltd. (AIATSL) wishes to engage Indian nationals, who meet with the requirements specified herein, for ground duties, on a fixed-term contract basis, for a period of three years which may be renewed on the basis of their performance of work :

Customer Agent
  • Number of vacancies : 144 (ST-21, OBC-69, Others-54)
  • Qualification : Graduate in any discipline (minimum three years duration) from a recognised university with ability to speak English and conversant with local language and basic computer operation. Candidates should be conversant with the local language ( Mandatory).
  • Walk-in Date 16th and 17th Dec 2011

Sr. Ramp Service Agent
  • Number of vacancies : 43 (SC-05, ST-03, OBC-19, others-16)
  • Qualification : Three years Diploma in Mechanical / Electrical / Production / Electronics / Automobile Engineering recognized by the State Government or ITI with NCTVT (total 3 years) in Motor Vehicle / Auto Electrical / Air Conditioning / Diesel Mechanic / Bench Fitter / Welder (ITI with NCTVT – Certificate issued from Directorate of Vocational Education & Training of any State Government with one year experience in case of Welder only), after passing SSC / equivalent examination with Hindi / English / Local language, as one of the subjects. Candidates should be conversant with the local language ( Mandatory).
  • Walk-in Date 28th Dec 2011

Ramp Service Agent
  • Number of vacancies : 92 (SC-13, ST-07, OBC-30, others-42)
  • Qualification : Three years Diploma in Mechanical / Electrical / Production / Electronics / Automobile Engineering recognized by the State Government or ITI with NCTVT (total 3 years) in Motor Vehicle / Auto Electrical / Air Conditioning / Diesel Mechanic / Bench Fitter / Welder (ITI with NCTVT – Certificate issued from Directorate of Vocational Education & Training of any State Government with one year experience in case of Welder), after passing SSC / equivalent examination with Hindi / English / Local language, as one of the subjects. Conversant with the local language is a mandatory
  • Walk-in Date 3rd and 4th Jan 2011

Security Agent
  • Number of vacancies : 92 (SC-09, ST-00, OBC-28, others-46)
  • Qualification : Graduate in any discipline (minimum three years duration) from a recognised university OR Ex-Servicemen who have acquired the equivalent graduation qualification in the Armed Forces and have a service record of minimum : i) 15 years in Armed Forces not below the rank of Jr. Commissioned Officer or its equivalent in the other wings of services, who have been discharged from service during the preceding two years. OR ii) 5 years in the Armed Forces not below the rank of Captain or its equivalent in the Other wings of services, who have been discharged from service during the preceding two years.
  • Walk-in Date 9th and 10th Jan 2011

Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Walk-in-Interview in South Central Railway for Para-Medical posts - Dec 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
South Central Railway will conduct Walk-In-Interview for the following post :
  • Pharmacist Gr.III
  • Radiographer
  • Haemodialysis Technician
  • Electro Cardiogram Technician
  • Lab.Superintendent
  • Laboratory Asst.
  • Physiotherapist
  • Staff Nurse
How to apply:
1. The eligible and willing candidates should report on the date of interview at venue mentioned for each post, along with application form in the format attached duly enclosing necessary attested copies of testimonials and producing original certificates for verification during interview in which they should bring two latest Passport size Photos.
2. Candidates belonging to SC/ST/OBC should bring the latest caste certificates issued by the competent authority in the prescribed proforma.
3. Applications sent through post/courier will not be considered, as this is walk-in-interview.
4. The candidates may note that, they may be required to stay for one more day if required.
5. No TA/DA will be paid to the candidates attending the interview.

Place of Interview : RRC Grounds, New Indoor Stadium,beside Railnilayam/Secunderabad.
Date of Interview : From 5.12.2011 to 9.12.2011
Time of Interview : From 10.00 AM to 5 PM



Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

dena bank clerk exam result 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012
Dena Bank Clerk result 2011 announced on the official website. Dena Bank Clerk results 2011 declared for written exam held on March 6, 2011.

You can check Dena Bank Clerk result 2011 at: http://www.denabank.com/uploads/files/clerical_post_result_20110819.xls in excel file.

Dena Bank Clerk results 2011 declared state-wise in the excel sheet for all states of India. Each state of India has been listed separately in each sheet of excel file with the roll number of qualified candidates in the written test.

Dena Bank announced recruitment result of Clerical Cadre for written test on the official website. There are roll number of provisionally selected candidates for the interview. However, interview schedule has not been announced till now.

Candidates are able to check Dena Bank Clerk result 2011 from today onwards. Dena Bank Clerk results 2011 are the most waiting result this year after

dena bank clerk exam result 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012dena bank clerk exam result 2011, Dena Bank Clerk Exam Results 2012
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Deputy Superintendent/ District Registrar, Jobs In Andhra Pradesh PSC

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

ANDHRA PRADESH PUBLIC SERVICE COMMISSION

ANDHRA PRADESH PUBLIC SERVICE COMMISSION: HYDERABAD

Notification No. 18/2011
GROUP-I SERVICES -2011
VAcancy Summary:
  • Deputy Colletors:- 07 Posts
  • Commercial Tax Officers:- 01 Post
  • Deputy Superintendent of Police(Civil) Cat-2:- 05 Posts
  • Deputy Superintendent of Jails(Mens):- 04 Posts
  • Divisional Fire Officers:- 10 Posts
  • District Registrar:- 05 Posts
  • District Tribal Welfare Officer:- 04 Posts
  • District Employment Officer:- 23 Posts
  • Asst. Treasury OPfficer / Asst. Accounts Officer:- 10 Posts
  • Deputy Registrar:- 15 Posts
  • District Punjayat Raj Officers:- 06 Posts
  • Regional Transport Officers:- 06 Posts
  • District Social Welfare Officer:- 05 Posts
  • District B.C. Welfare Officer:- 04 Posts
  • Municipal Commissioner Grade:II:- 03 Posts
  • Mandal Parishad Development Officer:- 80 Posts
  • Lay Secretary/ Administrative Officer:- 02 Posts
  • Assistant Audit Officer:- 64 Posts
  • Apply UP TO 08th Jan 2012

Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Scientific Assistant/ Tradesman/ Lab Assistant, Jobs In Society For Applied Microwave Electronics Engineering and Research – Mumbai

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Society for Applied Microwave Electronics Engineering and Research (SAMEER)

Society For Applied Microwave Electronics Engineering and Research

Name of the Government Organization: Society For Applied Microwave Electronics Engineering and Research

Advertisement No. 15/2011

Applications are invited for filling up the following posts:-

Job Number: 01
Job Designation: Scientific Assistant ‘A’
Number of Positions: 04 (Four)
Scale of Pay: Pay Band of Rs.5200-20200 with Grade Pay of Rs.2800/-.
Educational Qualification: Diploma in Mech./Electrical/Electronics Engg./DERE

Job Number: 02
Job Designation: Tradesman ‘A’
Number of Positions: 06 (Six)
Scale of Pay: Pay Band of Rs.5200-20200 with Grade Pay of Rs.1900/-.
Educational Qualification:
ITI in Electronics Mechanic/Fitter/Turner (CNC)/Miller (CNC)/Machinist.

Job Number: 03
Job Designation: Lab Assistant ‘A’
Number of Positions: 06 (Six)
Scale of Pay: Pay Band of Rs.5200-20200 with Grade Pay of Rs.2800/-.
Educational Qualification:
12th pass with science as main subject.

How To Apply For Opening:
Applications complete in all respects in the prescribed format should be addressed to Registrar,SAMEER,P.B. No. 8448,IIT Campus,Powai,Mumbai-400076 so as to reach before the closing date of receipt of the applications.

Last Date To Apply: 10th January,2012

Contact Address: IIT Campus,Powai,Mumbai-400076

for more govt jobs visit Government Jobs.


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

ssc data entry operator solved paper 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
ssc data entry operator solved paper 2011, ssc LDC solved paper 2011, ssc data entry operator answer key 2011, ssc LDC Answer key 2011,

1.One of the output devices your computer uses is the
(A) mouse
(B) keyboard
(C) monitor
(D) cord

2.All of these are examples of good posture EXCEPT:
(A) back straight
(B) eyes on monitor
(C) feet on the floor
(D) elbows on the table

3.When you store your work so you can come back to it later, you:
(A) click it
(B) save it
(C) type it
(D) print it

4.An example of an input device is:

(A) a speaker
(B) a mouse
(C) a monitor
(D) a printer

5.The computer screen is also called the:

(A) viewer
(B) TV
(C) monitor
(D) video output device

6. To close a program, you would:
(A) shut down the compute
(B) click the _ in the top right hand corner
(C) click the middle box in the top right hand corner
(D) click the X in the top right hand corner

7. What does it mean to have a clean desktop?
(A) there are no programs open on the desktop
(B) there are no bits of paper on the floor
(C) everything is turned off
(D) you have thoroughly dusted your area

8.The main chip in the computer is the:
(A) ROM
(B) CPU
(C) NET
(D) RAM

9. AM stands for:
(A) Really Accessible Memory
(B) Real Access Memory
(C) Random Available Mode
(D) Random Access Memory

10. The instructions that tell the computer what to do and how to do it.

(A) hardware
(B) software
(C) processor
(D) data flow

11. The number of Anglo-Indians who can be nominated by the President to the Lok Sabha is :
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

12. The sanctioned strength of the Judges of Supreme Court of India including the Chief Justice is :
(A) 15
(B) 17
(C) 20
(D) 26

13. Who was the first President of India to be elected unopposed?
(A) Dr. S. Radhakrishana
(B) N. Sanjiva Reddy
(C) V. V. Giri
(D) Dr. Rajendra Prasad

14. The maximum strength of the Lok Sabha and the Rajya Sabha is :
(A) 525 and 250
(B) 552 and 250
(C) 535 and 275
(D) 500 and 250

15. If the Vice-president were to submit his resignation, he would notify to :

(A) The President of India
(B) The Prime Minister
(C) The Chief Justic of India
(D) The Speaker of the Lok Sabha

16. What is the minimum strength of a State Legislative Assembly?
(A) 40
(B) 60
(C) 50
(D) 70

17. India is the third developing country to host the 2010 commonwealth Games. The other two are :
(A) Malaysia and South Korea
(B) Singapore and Jamaica
(C) Jamaica & China
(D) Malaysia & Jamaica

18. The Comptroller and Auditor General of India is appointed by the :
(A) Prime Minister of India
(B) President of India
(C) Finance Minister
(D) Lok Sabha

19. Article 370 of the Indian constitution deals with :

(A) The Emergency Powers of the President
(B) The special position of the state of Jammu and Kashmir
(C) The power of the President to seek the advisory opinion of the Supreme Court on any matter of public importance
(D) Distribution of taxes between the Centre and the State

20. The Supreme commander of the Defence Forces of India is :
(A) The Defence Minister
(B) The Prime Minister
(C) The Chief of the Army Staff
(D) The President of India

21. Which of the following rivers flows through a rift valley?
(A) Kaveri
(B) Krishna
(C) Tapti
(D) Godavari

22. The Manas Wildlife Sanctuary is located in the state of :
(A) Assam
(B) Uttar Pradesh
(C) Rajasthan
(D) West Bengal

23. How many major ports are there at present in India?
(A) 8
(B) 12
(C) 15
(D) 14

24. The earth revolves round the sun and its causes :
(A) Differences in longitude and time
(B) Changes of seasons
(C) Deflection of winds and currents
(D) Formation of day and night

25. Latitude of a point on the earth is measured by the distance in :
(A) Kilometres from the Equator
(B) Angles from the Equator
(C) Angles from th e Poles
(D) None of the above

26. The earth is :
(A) Spherical
(B) Elliptical
(C) Oblate Spheroid
(D) Prolate Spheroid

27. Day and Night are equal at the :
(A) Equator
(B) Poles
(C) Prime Meridian
(D) Antarctic

28. The heaviest planet revolving round the sun is :
(A) Moon
(B) Jupiter
(C) Neptune
(D) Pluto

29. The biggest Planet is :
(A) Venus
(B) Mars
(C) Mercury
(D) Jupiter

30. The International Date line passes through :
(A) Exactly through 180° Longitude
(B) Equator
(C) Approximately 180° east or west meridian
(D) 0° Meridian

31. The largest river of Asia is :
(A) Yangtze
(B) Yenisei
(C) Indus
(D) Mekong

32. Which country is called the `Sugar Bowl’ of the world?
(A) Cuba
(B) India
(C) Nepal
(D) Norway

33. Which of the following countries has the largest area in the world?
(A) USA
(B) Russia
(C) Canada
(D) China

34. The world’s highest waterf all, the Angel Falls is situated in :
(A) Venezuela
(B) USA
(C) Guyana
(D) Australia

35. The universe is composed of :
(A) Earth
(B) Earth and the Sun
(C) Mat
(D) None

36. The Temperate Grasslands of South America are called :
(A) Pampas
(B) Steppes
(C) Savanna
(D) Evergreen grasslands

37. Rial is the currency of :
(A) Romania
(B) Iran
(C) Japan
(D) Libya

38. New Moore island is situated in the :
(A) Indian Ocean
(B) Bay of Bengal
(C) Arabian Sea
(D) China Sea

39. Which river in the world carries the maximum volume of water?
(A) Amazon
(B) Nile
(C) Mississippi Missouri
(D) Ganga

40. Which of the following rivers crosses the equator twice?
(A) Amazon
(B) Nile
(C) Congo
(D) Orinoco

41. The Indus Valley civilization is associated with :
(A) Egyptians
(B) Sumerians
(C) Chinese
(D) Mesopotamians

42. The Indus Valley Civilization was famous for :
(A) Well plan ned cities
(B) Efficient civic organisation
(C) Progress of art and architecture
(D) All the above

43. Who was mainly worshipped in the Rig Vedic Period?
(A) Indra
(B) Vishnu
(C) Sun
(D) Trimurti

44. Who is regarded as the great law-giver of ancient India?
(A) Panini
(B) Manu
(C) Kautilya
(D) Dhruv

45. Which of the following is the oldest Veda?
(A) Samaveda
(B) Rigveda
(C) Yajurveda
(D) Atharvaveda

46. Who among the following was called Light of Asia?
(A) Mahavira
(B) Buddha
(C) Akbar
(D) Ashoka

47. Who was the founder of the Gupta dynasty?
(A) Srigupta
(B) Chandragupta II
(C) Samudragupta
(D) Kumargupta

48. The Upanishads are :
(A) A source of Hindu philosophy
(B) Books of Ancient Hindu laws
(C) Books on social behaviour of man
(D) Prayers to God

49. The biggest mosque of India was built by :
(A) Aurangzeb
(B) Shahjahan
(C) Akbar
(D) Jahangir

50. The first Ba ttle of Panipat was fought between :
(A) Sher Shah Suri and Akbar
(B) Humayun and Ibrahim Lodhi
(C) Babar and Ibrahim Lodhi
(D) Babar and Ranasanga

ANSWERS:

1. (C) 2. (D) 3. (B) 4. (B) 5. (C) 6. (D) 7. (A) 8. (B) 9. (D) 10. (B) 11. (A) 12. (D) 13. (B) 14. (B) 15. (A) 16. (B) 17. (D) 18. (B) 19. (B) 20. (D) 21. (C) 22. (A) 23. (B) 24. (B) 25. (B) 26. (C) 27. (A) 28. (B) 29. (D) 30. (C) 31. (A) 32. (A) 33. (B) 34. (A) 35. (C) 36. (A) 37. (B) 38. (B) 39. (A) 40. (A) 41. (B) 42. (D) 43. (A) 44. (B) 45. (B) 46. (B) 47. (A) 48. (A) 49. (B) 50. (C)
ssc data entry operator solved paper 2011, ssc LDC solved paper 2011, ssc data entry operator answer key 2011, ssc LDC Answer key 2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

ssc data entry operator answer key 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
ssc data entry operator answer key 2011,ssc data entry operator solved paper 2011,ssc LDC Answer key 2011,ssc LDC solved paper 2011ssc data entry operator answer key 2011,ssc data entry operator solved paper 2011,ssc LDC Answer key 2011,ssc LDC solved paper 2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Jharkhand Gramin Bank vacancy 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Eligibility: Any Graduate
B.Com(Commerce)
BA(Economics)
BE/B.Tech(Agricultural / Irrigation Engineering)
BSc(Botany / Agricultural Botany, Information Technology)
BVSc(Vetenary)
LLB(Law)
Last Date: 7 January 12

Jharkhand Gramin Bank, invites applications from Indian Citizens, for the posts of Officer Junior Management Grade (Scale-I)/ Office Assistant (Multipurpose)
Post Code Post Name Qualification/Experience No. of Post Pay Scale
03. Officer Junior Management Grade (Scale-I) Group - "A"
Bachelor Degree of a recognized university in any discipline or its equivalent. Preference will be given to the candidates having degree in Agriculture, Horticulture, Forestry, Animal Husbandry, Veterinary Science, Agricultural Engineering, Pisciculture, Agricultural Marketing and Cooperation, Information Technology, Management, Law, Economics and Accountancy. (ii) Proficiency in local language (Hindi). (iii) Computer knowledge will be an added qualification.
83 (SC-12, ST-6, OBC-22, GEN-43) Rs.14500-25700/-
04. Office Assistant (Multipurpose) Group-"B"
(i) Bachelor Degree or its equivalent of a recognized University in any discipline; (ii) a) Essential: Proficiency in local language (b) Desirable: Knowledge of Computer skills. Note : Candidate must be domicile of Jharkhand
119 (SC-14, ST-31, OBC-14, GEN-60) Rs.7200-19,300/-
Age : Between 18-28 yrs

Selection Procedure : The selection will be made on the basis of performance in written test and interview.

Written Examination Centre & Code;
Name of Centre Centre Code
Ranchi 11
Jamshedpur 12
Dhanbad 13
Application Fee : Rs.500/- for for each post (including postal charges). For SC/ST/Person with Disability candidates is Rs.100/-for each post (Postal charges) (Non-Refundable). Payment of Fee: Candidates should Download Challan Form one of the Challans (Post Code 03 - Jharkhand Gramin Bank- Challan Form- 01 & Post Code 04-Jharkhand Gramin Bank- Challan Form- 02) Candidates can pay the fees at any of the Bank of India Branches in India.


How to apply
Eligible candidates should apply on-line Application from 08.12.2011 to 07.01.2012.Candidates should have a valid e-mail ID.
Click Here For Details

Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

RUHS Results MBBS III Prof. Part I Rem. Exam August 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Rajasthan University of Health Science Since the vistas of medical education rolls out beyond medicine to Pharmacy Dentistry and Nursing subsequently Health Sciences.There is a need to create an institute which may fulfill not only the need of the hour but take care of emerging challenges in time to come.Keeping this view in mind State Government of Rajasthan enacted an Act The Rajasthan University of Health Sciences Act, 2005 in February 2005.

Rajasthan University of Health Sciences, Jaipur started functioning from the 1st April, 2006 primarily with taking over six government and two private Medical Colleges in its fold in.Very same day Dr. PPS Mathur, Ex.Sr. Professor, Neurosurgery and Medical Superintendent, SMS Hospital, Jaipur joined as first Vice-Chancellor of the University. Thereafter things started moving with the postings of Finance Officer and Registrar. RUHS has been able to conduct all medical related pre-exams and regular exams.

Rajasthan University of Health Sciences (RUHS) announced B.Sc Nursing Part-I New Scheme Revaluation Exam Results 2011.

RUHS B.Sc Nursing Examination Results 2011.
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Rajasthan Current gk

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Rajasthan Current GK, Rajasthan gk,Rajasthan Current GK, Rajasthan gk,Rajasthan Current GK, Rajasthan gk,Rajasthan Current GK, Rajasthan gk,Rajasthan Current GK, Rajasthan gk,Rajasthan Current GK, Rajasthan gk
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER,HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER,HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER,HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER,HTET RESULT MAY BE DECLARED ON 2 DECEMBER
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

TDS Rates Chart for the A.Y.2012-13 (F.Y. 2011-12 )

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
No surcharge, education cess and secondary and higher education cess is leviable for the financial year 2010-11 onwards for TDS purposes in case of payment to resident. But in respect of TDS on salary, cess will be leviable.

TDS Rates Chart Assessment Year 2012-13 (Financial Year 2011-12 )

Relevant Section Nature of Payment (to resident) Threshold Limit Individual HUF (Resident in India) Company Firm/Co-op Sec. Local Authority (Domestic Company)
192 Payment of salary to a resident/non-resident
Normal Income Tax Rates: See Income Tax Slab
193 Interest on securities
10 10
194 Deemed dividends u/s 2(22)(e)
10 10
194A Interest other than Interest on securities 5000 10 10
194B Lottery or crossword puzzle or card game or other game of any sort. 10000 30 30
194BB Horse races 5000 30 30
194C Contracts/sub-contracts 30000 1 2
194D Insurance Commission 20000 10 10
194EE Payment in respect of deposits under NSS 2500 20 -
194F Payment on account of repurchase of units of MF or UTI 1000 20 10
194G Commission on sale of lottery tickets 1000 10 10
194H Commission or brokerage 5000 10 10
194-I Rent of Plant and Machinery 180000 2 2

Rent of Land or Building or Furniture and Fitting 180000 10 10
194J Fees for professional or technical services 30000 10 10
194LA Payment of compensation to a resident on acquisition of certain immovable property 100000 10 10

Notes: we.f. 1.10.2009, no TDS is to be deducted on payment to a contractor/sub-contractor, during the course of business of plying, hiring or leasing goods carriages, if the payee furnishes his PAN to the deductor [sec. 194C(6)]


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper ,rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper ,rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper ,rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper ,rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper ,rpsc 2nd grade teacher English solved paper 2011, rpsc 2nd grade teacher English solved paper
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

SSC Result of Insp./Sub-Insp./Intelligence Officer Exam 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
SSC Result of Insp./Sub-Insp./Intelligence Officer Exam 2011,SSC Result of Insp./Sub-Insp./Intelligence Officer Exam 2011,SSC Result of Insp./Sub-Insp./Intelligence Officer Exam 2011,

Here are the Rates of TDS to be implemented on the Payments made by you in the Financial Year 2011-12 (Assessment Year 2012-13). With the help of this table one will feel very easy to deduct TDS correctly. be With effect from 1-4-2010, the deductee shall furnish his PAN (Permanent Account Number) to deductor, failing which tax at the below rates of TDS or at the rate of 20% whichever is higher shall be deducted at source. Where PAN provided to the deductor is invalid or does not belong to the deductee, it shall be deemed that deductee has not furnish his PAN to the deductor and higher rate of TDS as mentioned below shall be applicable.

No surcharge, education cess and secondary and higher education cess is leviable for the financial year 2010-11 onwards for TDS purposes in case of payment to resident. But in respect of TDS on salary, cess will be leviable.
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
rpsc 2nd grade teacher gk solved papers, rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011,rpsc 2nd grade teacher gk solved papers, rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011,rpsc 2nd grade teacher gk solved papers, rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011,rpsc 2nd grade teacher gk solved papers, rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011,rpsc 2nd grade teacher gk solved papers, rpsc 2nd grade teacher gk solved paper 2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

HTET Result 2011 | HTET 2011 Result | Haryana STET Results 2011 , HTET Result 2011 - hbse.nic.in

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
Haryana Teachers Eligibility Test Result– 2011, HTET Result 2011, HTET 2011 Result, Haryana STET 2011 Result

Board Of School Education Haryana, Bhiwani has conducted the Haryana Teacher's Eligibility Test 2011 for Lecturer Category on November 5, 2011 and for Teachers for I to V and Teachers for VI to VIII on November 6, 2011.

HTET 2011 Result for the above said examination will be announced on 2nd December 2011. When it will be made available, candidates can check their online HTET 2011 Result through the following link.

Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Engineer, Job Openings In Chenab Valley Power Projects Private Limited

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Chenab Valley Power Projects Private Limited

Chenab Valley Power Projects Private Limited

(A Joint Venture of NHPC Limited, JKSPDC and PTC India Ltd)
JKPCC Complex, Rail Head Complex, Panama Chowk, Jammu-180006
Recruitment of Engineers, Sr. Accountant and Supervisor (IT) on Fixed Tenure Basis

Chenab Valley Power Projects Private Limited intends to appoint Engineers in Civil, Electrical & Mechanical Discipline, Sr. Accountants and Supervisors (IT) on Fixed Tenure Basis as per following details

1. Engineer (Civil) : 10 Posts

2. Engineer (Electrical) : 02 Posts

3. Engineer (M) : 02 Posts

4. Sr. Accountant : 04 Posts

5. Supervisor (IT) : 02 Posts

Last Date for receiving application : 19.12.2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Auditor/ Accountant, Jobs in Patna – Principal Accountant General (Audit)

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Office of the Principal Accountant General (Audit),

Office of the Principal Accountant General (Audit)

Name of the Government: Office of the Principal Accountant General (Audit),Bihar

Applications are invited for filling up the following posts:-

Job Designation: Auditor/Accountant

Number of Positions: 07 (Seven)

Scale of Pay: Rs.5200-20200 with Grade Pay of Rs.2800/-.

Educational Qualification:
(a) Graduation in any discipline from a recognized university.

Age Limit: Between 18 to 27 years as on the closing date of receipt of the applications.

How To Apply For Opening:
Applications may be made in the prescribed format (Form-A) on plain paper giving full particulars,accompanied by attested copies of certificates in support of Age,Educational Qualification and Certificate etc.The applications should be addressed to the Dy. Accountant General (Admn.),O/o the Principal Accountant General (Audit),Bihar,Bichand Patel Marg,Patna-800001,so as to reach within 30 days of the date of publishing this advertisement.

Last Date To Apply: 26th December,2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Electrician, Job Openings in New Delhi – Central Public Works Department

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Central Public Works Department

Central Public Works Department

Name of the Government Organization: Central Public Works Department

Applications are invited for filling up the following posts:-

Job Designation: Electrician

Number of Positions: 01 (One)

Scale of Pay: PB-1 Rs.5200-20200 + Grade Pay Rs.2400/-.

Educational Qualification:
1. Pass Matriculation ITI diploma in Electrician Trade.Must possess Electrical Supervisory Certificate of Competency.

Age Limit: 21 to 30 years

How To Apply For Opening:
Application on plain paper may be submitted in the prescribed proforma to the Superintending Engineer (E),Coordination Circle (Elect.),East Block-1,Level-7,R.K.Puram,New Delhi-110066 in an envelope superscribed “Application for the post of______”.Application should reach within 30 days from the date of publication of the advertisement.

Last Date To Apply: 26th December,2011


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Research Associate/ Lab Attendant, Jobs In National Plant Quarantine Station – New Delhi

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

National Plant Quarantine Station

National Plant Quarantine Station

Name of the Government Organization: National Plant Quarantine Station

Applications are invited for filling up the following posts:-

Job Number: 01
Job Designation: Research Associate
Number of Positions: 01 (One)
Consolidated Salary: Rs.24,000/- + HRA
Educational Qualification:
1. Ph.D. in Organic Chemistry/Analytical Chemistry/Agricultural Chemistry etc.

Job Number: 02
Job Designation: Lab Attendant
Number of Positions: 01 (One)
Consolidated Salary: Rs.6,000/-
Educational Qualification:
Candidate should be at least X Standard pass and familiar with laboratory glass wares and chemicals.

Place of Work: NPQS,Opposite Vasant Kunj,behind the Indian Spinal Injuries Hospital,New Delhi.

How To Apply For Opening:
Interested eligible candidates are required to appear at least one hour before the time of interview along with two passport size photographs,original and a set of attested photocopies of the relevant documents.

Last Date To Apply: 7th December,2011

Contact Address: National Plant Quarantine Station, Rangpuri,New Delhi-110037

Contact Number: 011-26138362


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Telecom Technical Assistant, Jobs in Bharat Sanchar Nigam Limited – Ahmedabad

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL)

Bharat Sanchar Nigam Limited

Name of the Government Organization: Bharat Sanchar Nigam Limited

Bharat Sanchar Nigam Limited invites applications for the following posts:

Job Designation: Telecom Technical Assistant

Number of Positions: 02 (Two)

Pay Scale: Rs.13600-25420/-

Educational Qualification: The Applicant must possess, 28-12-2011, the educational qualifications in any of the following disciplines from a recognized Institute/University: a) Three Years Engineering Diploma in – Telecommunications Engineering, Electronics Engineering, Electrical Engineering, Radio Engineering, Computer Engineering, Instruments Technology, Information Technology. b) M.Sc. (Electronics) from a recognized institution/University.

Age Limit: 18-27 Years.

Location of Posting: Ahmedabad

How To Apply For Opening: The completed application form (preferably typed) should be sent by Registered post/Speed post or in person so as to reach on or before 28-12-2011, the closing date. The envelope containing application form should be marked “Application for the post for TTA(SRD-2011) in BSNL” in bold letters on the top of the envelope. Original advertisement or photocopy of the format in the advertisement published must not be used for applying and in case a candidate submits such an application the same will not be entertained. An applicant is allowed to appear for examination against the vacancy of one SSA only. Selection will be through a competitive examination i.e. merit in SSA concerned followed by in medical test, pre-appointment formalities etc. Posting will be given subject to successful completion of training. No Fee payable by ST Category Candidates. Applicants belonging to ST categories are exempted from the examination fee.

Last Date To Apply: 28th December 2011

Contact Address: Bharat Sanchar Nigam Limited, Ahmedabad


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Officer/ Office Assistant, Jobs In Uttaranchal Gramin Bank

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Uttaranchal Gramin Bank

(Sponsored by State Bank of India)
Head Office : 18-New Road, DEHRADUN 248001 (Uttarankhand)

Applications are invited for the posts of Officer Scale-1 Group A & Office Assistant Group B

1. Officer Scale-1 : 26 Posts ,

Pay Scale : Rs. 14500-25700

2. Office Assistant : 53 Posts ,

Pay Scale : Rs.7200-19300

Last date for submission of online application 30.12.2011
Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

Mate, Jobs In Military Engineer Services ( MES )

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Military Engineer Services

Military Engineer Services ( MES )

Udhampur – 182121

Advertisement No. CEUZ/01/2011

Recruitment of Mate in Military Engineer Services Nov 2011

Applications are invited in prescribed format by Military Engineer Services (MES) for filling up the vacant posts of Mate in various discipline like Electrical, Fitter Pipe etc. Selection of candidates will be done on the basis of obtained marks in written examination that will be conducted by selection committee. Prescribed educational Qualification holder applicants will have to apply in the provided format of application before last date of receipt of application 30 December 2011. If applicants want to know more information related to vacancy then read below given recruitment Details.

Recruitment Details: -

1. Mate ( Elect)

No. of Vacancies – 104 ( HQ 135 WE – 25 , CWE Udhampur – 79 )

Seat Reservation – UR – 53, OBC – 27 , SC – 16 and ST – 08

2. Mate ( Refg. Mech.)

No. of Posts – 04 ( HQ 135 WE – 01 and CWE Udhampur – 03 )

Seats Reservation – (UR – 03, OBC – 01 )

3. Mate ( FGM )

Total posts – 43 ( HQ 145 WE – 11, CWE Udhampur – 32 )

Seats Reservation -UR – 22, OBC – 12, SC – 06, ST – 03

4. Mate ( Fitter Pipe )

No. of Posts – 55 ( HQ 135 WE – 11 and CWE Udhampur – 41 )

Reservation of Seats – UR – 26, OBC – 15, SC – 08 and ST – 04

5. Mate ( Carpenter )

No. of Vacancies – 12 ( HQ 135 WE – 02 and CWE Udhampur – 10)

Seats Reservation – UR – 06, OBC – 04, SC – 01, ST – 01

6. Mate ( Painter )

No. of posts – 04 ( HQ 135 WE o2 and CWE Udhampur – 02)

Reservation of seats – UR – 02, OBC – 02

7. Mate ( Mason )

No.of posts – 10 ( HQ 135 WE – 05 and CWE Udhampur – 05)

Seats Reservation – UR – 06, OBC – 02, ST – 02

8. Mate ( Veh. Mech.)

No. of Posts – 01 ( CWE Udhampur )

Seat Reservation – UR – 01

Pay Scale : – Applicants who will be selected on the post in any category will be paid Rs. 5200 – 20200 plus Rs. 1800 Grade Pay

Age limit – Applicants’ age should be between 18 and 25 years as on 30 Dec 2011.

Relaxation in upper age – Applicants who belong to OBC category will be relaxed by 3 years and who belong to SC / ST category will be relaxed by 5 years in their maximum age.

Educational Qualification – Applicants who wish to apply for above mentioned in any discipline should be pass Industrial Training Institute ( ITI ) from recognized Institute in respective discipline ( Electrician, Mechanical etc )

Selection Procedure : – Selection of applicants will be made on the posts by conducting a written examination. Applicants who will qualify in written examination will be selected. Written examination will consist two part ( Part I: Objective type questions and Part II: Descriptive type questions). 90 minutes will be allocated for each part.

Syllabus : – General English, General Studies Arithmetic and General Questions pertaining to ITI

How to apply: -

1. The first work of eligible and Interested candidates are to download prescribed format of application from the below given web link ” Recruitment Details and Application form” or from the recruitment page of official website.

2. Applicants should furnish the application in all respects having explained requisite details like educational qualification, age, address etc and a latest photograph should be pasted in top right corner of application form.

3. Application accompanied by copies of certificates and testimonials and a self addressed envelope pasted a postal stamp of Rs. 27 /- should be addressed to Military Engineering Services, Headquarters Chief Engineer Udhampur Zone, Opposite Chopra Shop, Udhampur – 182121 ( Jammu and Kashmir ) so as to reach on or before 30 December 2011.


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

RA and LA, Fresher Jobs InJawaharlal Nehru University (JNU)

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

Jawaharlal Nehru University (JNU)

School of Life Sciences

New Delhi

RA and LA or Field Assistant Recruitment in School of Life Sciences, Jawaharlal Nehru University (JNU), New Delhi.

Application are being invited by Jawaharlal Nehru University (JNU) for the recruitment of RA and LA or Field Assistant Posts from intelligent and result oriented professional candidates on contract basis for a period of three years. Applicants having Doctorate Degree for the recruitment of RA post from any Government recognized Institution or University and Intermediate pass certificate for the recruitment of LA or Field Assistant post from any recognized Board are eligible for this recruitment. Recruitment details can be seen below: -

Sr. No. 01

Post Name: – RA

Project Name: – Functional Characterization of an endosperm Specific Pfomoter P1028 from common buckwheat and transfer of Bwleg1 gene coding for the buckwheat 26KDa lysine rich seed storage Protein to rice for nutritional enhancement of its grains Proteins.

Salary: – Salary will be fixed amount Rs. 22000/- with HRA Per Month.

Academic Qualification: – Applicants must have Doctorate Degree in any branch of Life Sciences from any recognized Institution or University with first division marks.

Sr.No. 02

Name of the Post: – LA or Field Assistant

Project Name: – Exploring the Global Changes in Transcriptome and Proteome in Transgenic B. Juncea Plants with Altered Expression of Genes Involved in Osmosensing (BJHK1) and Ion Homeostasis (BJSOS2).

Salary: – Consolidated amount Rs. 8000/- with HRA Per Month.

Educational Qualification: – Applicants should have completed 10+2 from any Government recognized Board with good academic record and Basic Knowledge of Operating Computer and Typing is essential.

Job Tenure: – Contract for a Period of three years till 2010 to 2013.

How to apply: – Eligible and Intelligent candidates who are fulfilling the eligibility criteria may fill up the application form on a plain A4 size paper. Candidates should enclose all supporting documents attested Xerox copy such as: Qualification, Experience, Caste Certificate (If Applicable) and a recent color passport size photograph should be affixed on suitable place on the application form. Now applicants should send it on the address given below: -

Postal Address for sending application form: – To, Ashwani Pareek, 401, School of Life Sciences, Jawaharlal Nehru University (JNU), New Delhi – 110067.

Last Date: – Fully furnish application form must be received by office on or before 15th December 2011.


Goverment Jobs & Current Gk..Visit us-

http://recruitment4yo.blogspot.in/p/join-by-mail-all-info.html

Popular Posts